Saveti za masažu

Bez obzira na to jeste li već godinama zajedno ili ste tek zaplovili u ljubavnu vezu, senzualna masaža ponuda je kojoj će retko koja žena uspešno da odoli.

Ipak, to na papiru često zvuči puno bolje nego što na kraju doista ispadne u praksi, budući da je masaža puno više od mazanja uljem i stiskanja mišića na ramenima i leđima. Želite li da odabranica vašeg srca doživi užitak, a ne neizdrživu bol, postoji nekoliko stvari i tehnika na koje morate obratiti posebnu pažnju.


Stvorite dobru atmosferu
Za postizanje dobre atmosfere ne trebaju vam nužno tamjan ni zvukovi kišne prašume, već isključivo malo prilagođavanja prostorije opuštenoj atmosferi masaže. Neka prostorija u kojoj ćete masirati dragu bude bez nepotrebnih stvari po podu, stolovima i krevetu, prigušite svetlo i stavite muziku koja nije glasna niti napadna.


Pripremite ulje
Za kvalitetnu masažu ne trebaju vam nikakva preskupa „profi ulja koja koštaju par hiljada dinara, već će vas idealno poslužiti i svega nekoliko kapi običnog maslinovog ulja. Ukoliko nemate pri ruci maslinovo ulje, dobra alternativa je i bilo kakav masni losion koji se dobro razmazuje.


Odabir udobne poze
Zamolite je da legne licem prema krevetu i sedite ili kleknite oko donjeg dela u visini njenih kolena. Ukoliko iz bilo kojeg razloga to ne želite, možete i klečati pored nje, ali imajte na umu da će vam takva poza vrlo brzo postati krajnje neudobna. Masažu počnite od ramena i radite kružne pokrete prema njenim leđima. Nakon toga laganim pokretom pređite prstima preko leđa sve do njenog vrata.


Ne žurite!
Ukoliko negde morate biti za pet minuta, bilo bi najbolje da odgodite masažu za neki drugi put. Prebrza masaža onemogućiće joj da se do kraja opusti, a i ostaviće utisak da vam je neugodno to da radite. Radite li sporo i temeljno, ostavićete utisak samopouzdanja, čak i ukoliko to stvarno nije slučaj. Konačno, opustite ruke i svoje prste. Tek tada će i onda biti potpuno opuštena.Ne menjajte jačinu pritiska
Vaš dodir mora biti dovoljno nežan da je ne boli, ali i dovoljno čvrst da je ne škaklja. Odlučite se za jednu jačinu pritiska i nemojte ga menjati do kraja masaže.


Obrađujte jedno po jedno područje
Profesionalni masažeri retko kad preskaču s jedne na drugu stranu, stoga ni vi to ne biste trebali raditi. Efekat masaže biće puno jači ukoliko svako mesto posebno obradite.


Gurajte prema spoljašnjosti, a ne prema dole
Odaberite stranu leđa i počnite masirati s vrha kičme, gurajući mišić prema ramenu, a ne prema sredini kičme. Veliku većinu ljudi boli guranje mišića prema dole. Mišiće masirajte palcima i podnožjem dlanova.

Izvor: www.economy.rs

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja