Scorpions prvi put u Srbiji!

U četvrtak, 7. decembra, prvi put u Kombank areni ali i u Srbiji nastupiće legendarni hard rock bend Scorpions.

Jedan od najtraženijih bendova hard rock scene Scorpions održaće koncert u okviru svoje svetske turneje Crazy World Tour.

U više od 50 godina dugoj karijeri, jedna od najpoznatijih nemačkih grupa, prodala je više od 100 miliona albuma i opravdano se nalazi u „Rock and Roll“ Holu slavnih. Proglašeni za „heroje heavy metala“ i „ambasadore rocka“, osvajali su brojne nagrade, uključujući dve World Music Awards i više Echo nagrada.

Njihove pesme „Still Loving You“ , „Wind of Change“ i „Send me an Angel“ postali su vanvremenski hitovi koji se i dan danas vrte na brojnim radio stanicama. I pored neverovatnog uspeha ovih balada, Scorpions su prvenstveno hard rock bend koji donosi žestoku energiju na sceni pesmama kao što su „Rock You Like An Hurricane“, „Blackout“ , „Dynamite“ i dr.

Scorpions – iz Hanovera u svet

Pedeset godina je prošlo od kad su tinejdžeri Klaus Meine, Rudolf Schenker i Matthias Jabs lutali ulicama Hanovera koji se budio iz posleratne paralize, noseći svoje intrumente i pojačala.

Postali su najuspešniji nemački rock bend.

Veliki broj grupa među kojima su Smashing Pumpkins, Green Day, Korn kao i System Of A Down, obrađivalo je hitove Scorpionsa. Pesma „Rock You Like A Hurricane“ do danas je doživela više od 150 obrada raznih muzičara.

Izraziti karijeru u ciframa benda kao Scorpions gotovo je nemoguća misija. Međutim, jedan broj treba spomenuti a to je više od 100 miliona prodatih albuma do danas što čini ovaj bend najuspešnijim rock bendom kontinentalne Evrope!

Veliki broj srebrnih, zlatnih i platinastih priznanja samo su jedan deo istorije Scorpionsa. Važan deo je njihova neprolazna želja za putovanjima. Svirali su više hiljada koncerata na svim delovima planete. Bili su prvi zapadni rock bend koji je 1988. godine rasprodao pet koncerata u tadašnjem Lenjingradu. Takođe, pionirska dostignuća imaju i njihovi rani nastupi u Kini i Južnoj Aziji čime su otvorili vrata ostalim zapadnim bendovima.

Nastupom na festivalu „Moscow Music Peace“, 1989. godine, Scorpions su definitivno osvojili Rusiju kao i inspirisali Klausa Meinea da napiše numeru koja je ubrzo postala himna konačnog pada gvozdene zavese – „Wind of Change“.

Tokom više od 50 godina duge karijere bilo je dosta magičnih momenata. Neki su zauvek zabeleženi na „živim“ albumima, neki na filmovima i video spotovima. Ovi momenti su zacementirali reputaciju Scorpionsa kao jednog od retkih bendova koji se uzdigao iznad gomile.

Ulaznice za koncert rock legendi, benda Scorpions, biće uskoro u prodaji. (danubeogradu.rs)

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja