Špagete

Kako se špagete jedu? Zaboravite na kašiku i pripremite parče hleba!



Špagete se prema italijanskom bontonu jedu samo viljuškom. Korišćenje kašike, da bi se špagete namotale na viljušku je nepotrebno i čak se smatra nekulturnim. Inače, špagete se retko pripremaju u svečanim prilikama, jer lako mogu da isprskaju odeću. Ako pripremate pastu za ekskluzivne goste, odaberite radije "penne" ili neke druge kratke rezance. S druge strane, ako ste sa bliskim prijateljima, nema ničeg boljeg i zabavnijeg od špageta, a dozvoljeni su i mali “nevaljaluci” za stolom, recimo "scarpetta" – što podrazumeva da vam je sos bio toliko ukusan, da morate, nakon što pojedete pastu, da pomažete tanjir parčetom hleba! Na ovome potezu će vam svaka italijanska domaćica biti zahvalna, jer je to direktan kompliment upućen njenoj kulinarskoj veštini.

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja