Šta izbor automobila govori o muškarcu?

Žene uglavnom nisu impresionirane muškarcima koji voze ovakve skupocjene automobile!

Najnovije istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji na uzorku od 2.000 ispitanika pokazalo je da se pogledi muškaraca i žena na vlasnike koji poseduju određeni tip automobila razlikuju. Tako, npr., 48 posto muškaraca smatra da ih posedovanje skupih, prestižnih modela automobila čini privlačnijim ženskom polu.

                                                  

Do danas su objavljene brojne studije koje dovode u vezu karakter vlasnika s automobilima koje voze. Iako ovakva istraživanja obično otkrivaju predrasude ispitanika prema osobama koje poseduju određenu marku ili tip automobila, rezultati su uvek interesantni i često suprotni očekivanim.

Međutim, 53 posto žena izjavilo je da ih ovakvi automobili uopšte ne impersioniraju. One veruju da su vlasnici tih vozila arogantne osobe.

Osim toga, 44 posto ispitanica ovakve muškarce smatra sebičnim i egocentričnim, dok 38 posto anketiranih dama veruje da takvi vozači predstavljaju opasnost na putu.

S druge strane, osećaj sigurnosti u vožnji kod Britanki pobuđuju muškarci koji voze klasične porodične limuzine, poput Forda Mondeo ili Volkswagen Passata.

Britanke posebno lepo mišljenje imaju o vlasnicima ekološki prihvatljivih automobila. One veruju da su vlasnici ove vrste vozila savesni i inteligentni i da su sigurni i dobri vozači. 
(Economy.rs, 5. oktobar 2013.)

 

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja