Top 5 jutarnjih pića za detoksikaciju

Pića za detoksikaciju organizma su bitna  jer pomažu u skidanju kilograma na prirodnan način i izbacuju toksine i štetne hemikalije iz organizma. Pored toga, telu obezbeđuju mnoštvo vitamina i minerala. Dajemo vam pet najdelotvornijih pića za detoksikaciju.


1) GUSTI SOK OD MANGA I ANANASA
 
Ne postoji bolji način za početak dana od ovog gustog soka, koji je pun hranljivih materija, vitamina i minerala koji su potrebni vašem telu. Mango i ananas će se izboriti i sa štetnim dejstvom slobodnih radikala i izbaciće toksine nataložene u sistemu za varenje.
 
2) SOK OD TAMNOG ZELENIŠA
 
Ako ne volite da jedete svež zeleniš, zašto ga ne biste pretvorili u sok? Pored toga, možete da kombinujete zeleniš i sa nečim što volite kako bi imao bolji ukus. Zeleniš će obezbediti neophodnu hidrataciju telu (hidriranost je ključ efektivne detoksikacije,  a to je dobro i za lepši izgled vaše kože).
 
3) GUSTI SOK SA ZELENIM ČAJEM
 
Zeleni čaj se koristi hiljadama godina zbog toga što je neverovatno zdrav, i baš zbog toga se i danas tako često koristi. Napravite kašasti sok od zelenog čaja i citrusa za duplo bolji efekat. Većina sokova za detoksikaciju ne sadrži zeleni čaj, ali ovaj napitak sa citrusima je idealan za detoksikaciju. Ovaj sok će vam ubrzati metabolizam, a njime ćete uneti i više kalijuma i vlakana. Ovaj sok je posebno koristan onima koji piju mnogo alkohola i onima koji nisu godinama izvršili detoksikaciju.
 
4) SOK OD LUBENICE
 
Recept je veoma jednostavan, a priprema traje kraće od pet minuta – sve što vam treba je nekoliko kriški lubenice i jedan ili dva krastavca srednje veličine, limun, nekoliko liski nane i sveža voda. Ovo piće je savršeno ako želite da se oslobodite toksina koji se skrivaju u vašem organizmu i ako vam je potrebno neko sveže i hranljivo piće leti. Ovo piće će podstaći i pravilno funkcionisanje jetre i bubrega i pomoći će organima da se oslobode amonijaka i drugih štetnih materija, a bićete i energičniji.
 
5) LIMUN I TOPLA VODA
 
Ovo je jedna neobična vrsta limunade, pošto je za nju potrebna topla, a ne hladna voda. Sve što treba da uradite jeste da iscedite polovinu limuna u dve čaše tople vode i da popijete ovu limunadu čim ustanete, pre doručka. Nakon toga, jedite redovno kao i do sad. Ovo je jedno od najboljih pića za jutarnju detoksikaciju. Ako vam je raspored pretrpan, pripremite ovo piće noć pre i samo ga dogrejte ujutru. Držite se ovog plana detoksikacije 21 dan za redom.

Izvor: http://zena.blic.rs/


Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja