TRAVEL CHANNEL U BEOGRADU

Ekipa najpoznatijeg televizijskog kanala o putovanjima TRAVEL CHANNEL je snimala emisiju o Beogradu za novi serijal o turističkim destinacijama širom sveta predstavljenih kroz kulturno istorijsko nasleđe i njen uticaj na lokalnu gastronomiju.


Emisija prikazuje spoj i uticaje istorije i kulture na gastronomiju različitih destinacija širom sveta. Autor novog serijala je Džonatan Leg, poznati voditelj i producent emisije „Put kojim se ređe ide“ na Travel Kanalu. Kombinujući elemente putovanja i kuvanja, novinari Travel Kanala su tokom snimanja obišli najpoznatije istorijske lokacije u Beogradu, i probali tradicionalnu hranu i pića: kuvanu kafu, selekciju rakija u Rakija Baru, niz domaćih proizvoda: ajvar, kajmak, duvan čvarke i jela od mesa u ćevabdžinici „Kod Dekija“, a posetili su i najstariju kafanu u Beogradu „Znak pitanja“.

Kao kontrast tradicionalnoj kuhinji koja je najvećim delom zasnovana na zaostavštini otomanskog uticaja, novinarima je prikazana i nova moderna beogradska kulinarska scena. U saradnji sa novo-otvorenim “fine dining” restoranom Iris u Beogradu u Sarajevskoj ulici, šef Vanja Puškar je za potrebe snimanja emisije pripremio i prezentovao nekoliko jela inspirisanih idejom „redizajna balkanske kuhinje“. Prema konceptu emisije, novinari će na svojoj sledećoj destinaciji, Šri Lanci, pripremati srpski obrok po receptu koji su naučili u Beogradu. U realizaciji programa boravka ekipe Travel Kanala, uz TOB učestvovala je i glavna i odgovorna urednica specijalizovanog magazina za gastronomiju GastroMag, Jelena Popović Đorđević. Na osnovu pozitivnih utisaka tokom boravka u Beogradu i Srbiji, Turistička organizacija Beograda je dogovorila snimanje dodatnih emisija za Travel Kanal u proleće/leto sledeće godine.

Izvor: hrana-pice-price.com

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja