UNA SAGA SERBICA

Datum: 07 maj 2016 20:00
Prostor: Velika dvorana

Cene ulaznica: 800, 1000 i 1500 dinara


Beogradska publika imaće  priliku da 7.maja u Sava Centru ponovo vidi plesni, muzičko scenski spektakl u izvođenju plesnog ansambla UNA SAGA SERBICA. Nastao 2012.godine sa ciljem da dostigne i nadmaši uspeh svetskih plesnih trupa, plesni ansambl UNA SAGA SERBICA je  neiscrpan izvor svoje inspiracije našao  u lepotI Balkana, njegovoj  istoriji, nasleđu, kulturi, a nadasve  igri u kojoj  ovi umetnici, povezujući plesne korake, reči, note i ljude, stvaraju jedan novi ugao gledanja na kulturu sa ovih prostora i tako prikazuju na jedinstven način, svu lepotu vremena koje je za nama.
Ovaj spektakl je kombinacija izvornog folklora, nadograđenog novom formacijom, koju čine mladi profesionalni igrači, koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost. Ovde koncept prati priča, oličena kroz 3D tehnologiju, koja na jedinstven način, povezuje igru i vizuelni doživljaj.
Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota, koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju.
Sa željom da inspirišu buduće generacije da nastave da neguju folklornu kulturu, ansambl UNA SAGA SERBICA ovim spektaklom teži da oživi i približi igračko nasleđe savremenoj publici. Igrači  ansambla UNA SAGA SERBICA  će vas svojom igrom odvesti u svet mašte i učiniti da se povežete sa svojim korenima na jedan moderan i drugačiji način.

Izvor: savacentar.net

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja