Vrhunska vina u minijaturnom pakovanju

Da li vam se dešavalo da neodlučno stojite pred rafovima prepunim različitih vrsta vina pokušavajući da dokučite koje bi vam najviše odgovaralo? 

Takvih dilema više neće biti, bar ne prilikom odabira određenih marki, ukoliko nove ideje proizvođača vina osvoje šire tržište. 


Vina So Chic 


Loren Pamato i Florian Batestini iz francuske kompanije So Chic Wines želeli su da pruže svojim kupcima nešto izuzetno. 

Nakon opsežne analize ponude najboljih vinogradara u dolini Rone, izabrali su tri „grand cru“ vina vrhunskog kvaliteta koja oslikavaju svo bogatstvo ukusa ovog specifičnog podneblja i zemljišta. Tako je nastala njihova kolekcija Very Chic koja obuhvata crna vina kontrolisanog porekla Châteauneuf-du-Pape, Gigondas i Vinsobres. 
Međutim, tako reprezentativni proizvodi zahtevali su podjednako reprezentativno pakovanje, pa je So Chic tim zdušno prionuo na rad i kreirao deluks pakovanje od tri brižljivo dizajnirane flaše sa utisnutim Swarovski kristalima u finoj poklon kutiji. 
Kolekcija je zatim upotpunjena manjim poklon pakovanjem od tri elegantne tube sa srebrnim zatvaračima. Svaka sadrži 60 ml vina i pogodna je za degustaciju. 

Baš kao dizajneri u svetu mode, Loren i Florian su, kako kažu, želeli da obaviju svoja vina originalnim, avangardnim, savremenim i zavodljivim ruhom. Želeli su da stvore nešto novo i izazovno, što bi u isto vreme bilo praktično i po ceni dostupno svima. 

Pažnju su svakako izazvali. Ostaje da se vidi kako će novi koncept biti prihvaćen na tržištu. Vina WineSide 


Oni koji nisu dovoljno informisani o različitim sortama grožđa, vrstama vina, oznakama kontrolisanog porekla, berbama i vinogradarskim krajevima Francuske moći će ubuduće da istražuju do mile volje. 

Kompanija WineSide potrudila se da bogatu selekciju slatkih i klasičnih francuskih vina spakuje u tube od 100 ml, čineći ih pogodnim za degustacije, prilike kada se vino služi na čaše, izlete u prirodi i druge prigode. Pakovanja mogu biti pojedinačna, a mogu obuhvatati i veći broj tubica. Nude se specijalne selekcije vina, ali kupac može i sam da napravi miks po sopstvenom ukusu. 

Ono što ponudu WineSide-a čini posebno privlačnom jeste činjenica da se pakovanja i njihov sadržaj mogu prilagoditi potrebama kupca - za korporativne poklone ili poslovne skupove. U takvim slučajevima dizajn pakovanja takođe se usklađuje sa željama klijenta, a u luksuzne poklon-kutije se pored vina mogu spakovati i čokolade, promotivni materijali ili neki drugi artikli. Opcije su razne. 


WineSide poseban akcenat stavlja na patentirane zatvarače WIT France© tehnologije koji savršeno zaptivaju, lako se otvaraju i što je najvažnije, garantovano čuvaju originalni ukus i miris vina. 

Neki na ideju o vinu iz tube odmahuju glavom sa negodovanjem. Drugi pak veruju da je ideja dobra i rado usvajaju novi koncept. Šta vi mislite? Vredi probati, zar ne?

Upustite se u vinsku istraživačku avanturu i uživajte!
 


Linkovi: 
http://www.sochicwines.com
http://www.wineside.fr

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja