Zašto odlazak na more leči?

Da, znamo da nije jednostavno odvesti porodicu na more, no kad pročitate koje sve blagodati daje, potrudićete se za bar par dana.

More je lekovito za ljude, to su znali još stari Grci koji su smislili terapiju morskom vodom i lečili sve od astme preko ekcema i psorijaze do bolova u leđima, a legendarni Hipokrat velik deo svog vremena utrošio je na posmatranje delovanja morske vode na rane. Francuzi su još pred više od 150 godina otvarali centre za lečenje morskom vodom.Zašto more može lečiti? Za početak, u njemu se nalaze svi elementi potrebni za naš život, naročito minerali, a kako morska voda prodire duboko u našu kožu, tamo ostaju minerali i elementi u tragovima.

Morske alge pravi su izvor zdravlja i lepote jer obiluju mineralima koji poboljšavaju izgled kože obnavljajući stanice, stimulišu metabolizam, sprečavaju upale i još štošta.

Morska so, s druge strane, deluje kao antihistaminik i antiseptik, efikasno pomažući koži, a kako je vazduh u blizini mora pun negativnih iona, lakše dišemo, što naročito pogoduje osobama koje boluju od astme.

Kad svemu tome dodamo antistresni učinak mora i talasa, vitamin D koji nam daje Sunce i time smanjuje simptome depresije, nema nam druge nego se otići okupati barem nekoliko puta i upiti energije koju nam je grad isisao. 

(Economy.rs, 19. jun 2014.)

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja