Zemlja kao začin u restoranu - Novi specijaliteti iz japanske kuhinje

Varate se ako mislite da Japanci jedu samo miso supu, suši i tempuru. Na polju hrane oni mnogo eksperimentišu. Možda i previše.

Jedan tokijski restoran specijalizovan za francusku kuhinju ponudio je novio meni sa jelima napravljenim od blata.

          

                              

Neka od njih su supa od gustina i prašine, salata sa dresingom od zemlje, pa čak i prašnjavi sladoled.

Zanimljivo je da za ovo zadovoljstvo restoran Ne Quittez Pas traži više od 80 EUR po porciji.

Ipak, kuvari se kunu da je prljavština napravljena od bezazlenog praha kafe i palminih vlakana.

Naime, kompanija koja se bavi proizvodnjom prirodnih đubriva Protoleaf ranije je ove sastojke odbacivala kao višak, ali sada prave kompost bezbedan za ljudsku upotrebu.

Ne Quittez Pas je prvi prihvatio njihovu ideju, a zanimljivo je da je njegov kuvar nedavno pobedio na lokalnom TV takmičenju upravo zbog sosa napravljenog od prljavštine.

Ma koliko odvratno izgledala takva hrana, pobrala je odlične ocene među vrlo strogim kritičarima, između ostalih i od Rocket News 24.

Izvor:www.ekapija.com

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja