Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Evo zašto je čokolada dobra za zdravlje

Čokoladabogata posebnim antioksidansima, koji se bore protiv slobodnih radikala ismanjuju oksidaciju ćelija, važna je u procesu starenja, a flavoinidi prisutniu kakau povećavaju moždani krvotok i preporučuju se osobama sklonim depresiji,navodi se u najnovijoj studiji o čokoladi, a prenose danas francuski mediji. 

Iakočokolada ima velike količine magnezijuma na 100 grama, dve kocke čokoladepokrivaju samo četiri odsto dnevnih potreba čoveka ali dovoljno da utiče nabolju funkciju mišića, odnosno smanjivanje grčeva, a daju osećaju opuštenosti,što je dobro protiv stresa, kao i osećaj odmaranja.

Međutim,sva ta svojstva se odnose na crnu čokoladu, ne mlečnu ili belu ili sa dodacimaradi lepšeg ukusa.

Ranijaistraživanja navode da crna čokolada smanjuje rizik od srčanog ili moždanog udaraza skoro 40 odsto. Utvrđeno je da ljudi koji su svakog dana jeli po šest gramačokolade, ili jednu kocku čokolade, imali 39 odsto manje šanse da dožive srčaniili moždani udar.

Američkiprofesor medicine na Univerzitetu u Koloradu i predsednik američke kardiološkeasocijacije Robert Ekel upozorio je međutim da studije o dobrobiti čokolade nepredstavljaju preporuku ljudima da jedu više čokolade.

'Kadabismo svi jeli malu količinu čokolade svaki dan do kraja našeg života, svibismo se ugojili nekoliko kilograma', upozorio je Ekel.

Izvor: BETA

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde