Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Mlečna čokolada

Ako ste udetinjstvu na lukav način uspevali da izmamite još jedan red table čokoladetime što ste govorili da je ona puna mleka i stoga - vrlo zdrava za decu, ondaje na nas red da Vas upoznamo sa strukturom i prednostima mlečne čokolade kakobiste nastavili da budete njen redovni konzument.Mlečnačokolada sadržičokoladni sirup, kakao-buter, vanilu i lecitin. Ona mora sadržati najmanje 10 %čokoladnog sirupa, oko 4% mlečne masti i 12% mleka. Iz ovoga se vidi da jesastav mlečne daleko drugačiji od sastava crne čokolade budući da kakao nije uprvoj ni približno zastupljen kao u drugoj odakle i potiče njihova očiglednarazlika u ukusu. Mlečna čokolada ima manje gorak, ali daleko više gladak,slatkast i baršunast ukus.

Prilikom kupovine čokolade treba voditi računa da ona sadrži štomanje aditiva i masnoće, te da daje što prirodniji ukus. Evropske čokolade utome prednjače i odnosu na ostale tako da nećete pogrešiti ako se odlučite zajedan od proverenih i svima nam znanih evropskih brendova. Danas se za njihovospravljanje koristi kondenzovano mleko koje se vrlo lako sjedinjuje sačokoladnom masom dajući onu finu, kompaktnu strukturu.

Iako mnogi upotrebljavaju mlečnu čokoladu za pripremu kolačai drugih poslastica govoreći da ne vole gorak ukus crne čokolade koja je inačepredviđena za kuvanje, mi Vam skrećemo pažnju da to nije preporučljivo. Mlečnačokolada se lakše i brže topi od crne i, što je vrlo bitno, često značajnopromeni ukus nakon termičke obrade. Preporučujemo da nastavite da je koristiteu njenoj najčešćoj i idelanoj formi - u tabli ili čokoladici koja u sebisjedinjuje osećaj sreće i savršenog ukusa!

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde