Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Nauka o čokoladi u 100 ukusa

Ukoliko ste ljubitelj čokolade i planirate put u Singapur, postoji jedna novootvorena radnja u centru grada koju jednostavno morate posetiti. Mi smo u njoj bili samo jednom i pričali o njoj danima. 
Neobičan izlog, sa redovima crnih kockica na čijim su se stranicama u nepravilnim razmacima palili i gasili LED prikazi brojeva, bio je prva stvar koja je privukla našu pažnju. Taman smo pomislili da se radi o radnji sa tehničkom robom, kad smo primetili zid prekriven od poda do plafona belim zidnim fiokama sa crnim natpisima. Da nije apoteka ili optičarska radnja, pitali smo se. Na policama su stajala crno-bela pakovanja istih veličina sa nekakvim tekstom koji je na prvi pogled izgledao prilično naučno. Beli zidovi i besprekoran red činili su da čitav prostor odiše ozbiljnošću.  Međutim, tada smo primetili zid niz koji kao da je curila čokolada i braon stolove u obliku čokoladnih tabli. Ljubazni prodavac nasmejano nam je objasnio da se radi o 'Istraživačkoj laboratoriji za čokoladu' (Chocolate Research Facility), neobičnom butiku i kafeu, uređen po zamisli Krisa Lija, osnivača kreativne agencije Asajlum (Asylum) iz Singapura. 


Hedonisti u istraživačkoj laboratoriji za čokoladu! Možete li to da zamislite? Odmah smo zaboravili na umor.  Ubrzo smo shvatili da je tu sve uređeno tako da intrigira i raspiruje maštu, sa osnovnom porukom: ISTRAŽUJTE. 
Ukoliko ste sladokusac, vašem istraživanju neće biti kraja, jer butik nudi čokolade sa 100 različitih ukusa, sortirane po kategorijama:Kolekcija proleće-leto 2009, Kolekcija za poznavaoce čokolade, Klasična kolekcija, Egzotična kolekcija, Kolekcija 'Dve vrste voća', Alkoholna kolekcija, Čajna kolekcija, Kafe kolekcija... 


Ima tu svakojakih ukusa: tiramisu, sir, šampanjac, trešnja sa sušenom brusnicom, Grand Marnier, Lychee Martini, kajsija, banana, Earl Grey, jasmin, Darjeeling i još mnogo toga. 
Najzad, i sama ambalaža pleni svojim izgledom. Crno-belo pakovanje sa suvoparnim tekstom o 'naučnom istraživanju' proizvoda samo je tu da vas zavara. Kada okrenete čokoladu naići ćete na beskrajno šarenilo i psihodelične boje. Različit dizajn koristi se za različite kolekcije/ukuse: zamagljena fotografija neonskog svetla označava Alkoholnu kolekciju, životinjske kože Ekzotičnu kolekciju i tako redom. 


Pored čokolada, gosti tu mogu da uživaju i u bogatoj paleti napitaka i kolača od čokolade, jer ovo je mesto za ozbiljan i sveobuhvatan istraživački rad. 
Putujući po svetu videli smo svakojake čokolaterije i kafiće, ali ovaj je zaista drugačiji. Originalan. Vidi se da se neko zaista potrudio da stvori iluziju, a da se u isto vreme poigra i pruži vrhunski užitak. 
Šteta što je tako daleko od Beograda. Zapravo, možda i nije šteta. Eto nama još jednog razloga da ponovo posetimo grad lavova. 


grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde