Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Praznično piće - topla čokolada sa vinom!

Kada dodate crno vino u toplu čokoladu dobićete sve najbolje praznične ukuse i arome u jednom. Ova genijalna kombinacija svakako će postati piće kome ćete se iznova i iznova vraćati tokom zimske sezone. Zapravo, toliko je dobro da ćete se upitati zašto ga niste pili tokom cele godine.


Još jedna od prednosti ovog slatkog, grešnog i ekstravagantnog pića je ta što je za manje od deset minuta gotovo i spremno za služenje.

Sastojci za dve osobe:

2 šolje (punomasnog) mleka

8 kašičica narendane crne, gorke čokolade (70% kakaa)

1 šolja dobrog crnog vina

Za dekoraciju

  • umućeni šlag

  • listići narendane čokolade

  • štapić cimeta za mešanje ili šećerna lušica
Opciono (ukoliko želite da vino podseća na kuvano)

Dodajte u toplu čokoladu ili pospite preko šlaga prstohvat začina: cimet, muškatni oraščić, karanfilić, zvezdasti anis, crveni biber.

Priprema

U lončetu zagrejte mleko, ali gledajte da temperatura ne dostigne tačku ključanja. Zatim ubacite čokoladu da se otopi, sve vreme mešajući. Kada se mleko i čokolada lepo sjedine, sipajte u velike, staklene, providne šolje. Dospite potom malo vina.Obavezno ukrasite sa dosta šlaga, a po želji dodajte još neke ukrase ili začine. Sa male visine iznad šolje sipajte još vina, slobodno puštajući da se preliva preko ivica.

Bonus predlog

Ponudite nekog, ko vam je posebno drag srcu i ljubitelj dobrog vina, ovakvom toplom čokoladom. Pošto poslužite naizgled gotovo piće, iznesite flašu vina i na licu mesta, pred očima posmatrača, dolijte u već primamljivu toplu čokoladu. Efekat oduševljenja je zagarntovan! A za sve ostalo što ste planirali, sada ste prepušteni sami sebi.


grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde