Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Recept za brauni (brownies)

Nataša Vitezović sa bloga Coolinarija je podelila sa nama recept za čokolandi kolač – poznat i kao brauni.

Nataša je odabrala ovaj recept jer je jednostavan, ali i zato što čokoladu svi vole – i sa tim se potpuno slažemo!



Recept za brauni

Potrebne namirnice:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 125 g putera
  • 4 jajeta
  • 125 g šećera
  • 150 g brašna
  • 25 g kakaoa
  • 4 g sode-bikarbone
  • 4 g praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2-3 zrna mlevenog bibera
  • ½ kašičice mlevenog cimeta
  • 50 ml jogurta

Po želji:

  • mlečna čokolada
  • krem bananice
  • orasi, bademi, lešnici
  • suve smokve
  • suvo grožđe

Način pripreme:

  1. Čokoladu izlomiti, a puter iseći na manje kockice, pa rastopiti na pari toliko da se sastojci potpuno povežu. Skloniti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi.
  2. Penasto umutiti jaja sa šećerom, dok smesa ne postane svetložuta i penasta. Dodati prosejano brašno i kakao, sodu-bikarbonu, prašak za pecivo, so, mleveni biber i cimet pa kratko mutiti mikserom da se sastojci povežu. Tome dodati jogurt i rastopljenu čokoladu, pa još jednom izmiksati.
  3. U nauljen i kakaom posut pleh (22×15 cm) usuti pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti (s male visine baciti pleh par puta na radni deo).
  4. Zatim, posuti sastojcima po želji i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 15 minuta. Ostaviti kolač u isključenoj rerni još pet minuta.
  5. Izvaditi iz pećnice i ostaviti kolač da se prohladi.
  6. Kolač se može poslužiti uz kafu, toplu čokoladu ili sladoled.


AUTOR JELENA POPOVIĆ ĐORĐEVIĆ

Izvor: www.hrana-pice-price.com

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde