Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Recept za pohovani sladoled

Pohovani sladoled je desert napravljen od sladoleda koji se umače u smesu za pohovanje, a zatim prži u dubokom ulju.Pohovani sladoled je zanimljiv desert zbog načina pripreme, u kojem se oko zamrznutog sladoleda pohovanjem stvara krckava korica. U Sjedinjenim Državama i Australiji, prženi sladoled je povezan je sa azijskom kuhinjom.

Sladoled je prvo potrebno dobro zamrznuti, a zatim obložiti smesom za pohovanje i opet zamrnuti, a zatim i pržiti u dobokom ulju. Za smesu za pohovanje mogu da se koriste prezle, mrvljeni keks, kornfleks… Izuzetno niska temperatura sladoleda sprečava njegovo  topljenje dok se prži. Pohovani sladoled može da se začini dodatno cimetom i šećerom, šlagom ili medom.

U azijskim receptima se obično koristi tempura testo, dok se u meksičkoj verziji ovog recepta koriste kukuruzne pahuljice, orašasti plodovi, mrvice keksa ili tortilje. Uobičajeni ukusi sladoleda u azijskim restoranima su zeleni čaj, vanile, taro i crveni pasulj.

Recept za pohovani sladoled

Sastojci:

  • vanila sladoled (ili drugi ukus)
  • 100 g pšeničnog oštrog brašna tip 400
  • 2 jaja
  • 100 g prezle, 400 ml ulja za prženje

Priprema:

  1. Od zamrznutog sladoleda kašikom oblikujte kuglice, stavite ih u posudu i vratite u zamrzivač.Bitno je da kuglice od sladoleda stoje dovoljno dugo u zamrzivaču.
  2. Zamrznute kuglice uvaljajte u brašno, pa u razmućena jaja i prezlu. Vratite u zamrzivač da se dodatno stegnu oko 15 minuta.
  3. U dubljem sudu zagrejte ulje i kratko uronite zamrznute kuglice.
  4. Odmah konzumirati.


Izvor; www.hrana-pice-price.com

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde