Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Vino i čokolada

 Čokoladaje strast. Naravno, ona vrhunska, ručno rađena od probranih sastojaka. A šta sedešava kada tome dodate malo dobrog vina? Postoji mišljenje da te dve strastine treba spajati, ali ako vašu omiljenu čokoladu uparite sa pravim vinomnastaje - 'rajski spoj'!Postoji mišljenje da te dve strasti ne treba spajati, ali ako vašuomiljenu čokoladu uparite sa pravim vinom nastaje - 'rajski spoj'!

Nevažno je da li spajate belu ili tamnu čokoladu sa vinom. Bitnoje da vino bude slatko poput čokolade, ako ne i slađe. U protivnom, ukus bi semogao transformisati u kiseo. U tom smislu postoje vina koje će se savršenouklopiti uz par kockica odabrane čokolade. Tako, na primer, mlečne čokoladeizvrsno idu uz Pinot Noir, Merlot, Rizling i dezertna vina, a Zinfandel iCabernet Sauvignon se uklapaju uz crnu čokoladu.

Kada usklađujete vina sa belom čokoladom, birajte 'elegantnija',bela vina. Bela čokolada uvek je mekša i masnija od crne, pa uz nju idu vinapoput Muscata ili likerska vina, najbolje Sherry.

Kako su polifenoli najefikasniji u kombinaciji, a u vinu ičokoladi ih ima najviše, svaka dilema je otklonjena! Ostvarili ste dvostrukiužitak, a istovremeno poboljšali funkcije mozga i misaone radnje učinili bržimi jednostavnijim.

Izvor:Vino.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde