Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Black Diamond je najskuplji sladoled na svetu

Da li ste se ikada zapitali zašto sladoled (ili hrana uopšte) košta više od zlata?

Čini se da je ovo ideja Scoopi Cafea u Dubaiju, koji je napravio desert sa samo jednom kuglom sladoleda. Cena poslastice je oko 800 evra i nalazi se na meniju restorana kao „Black Diamond“.

black diamond

Naziv ovog sladoleda nije samo nasumičan, jer je pravi "dragulj" Scoopi Cafea. Iako je na vrhu liste najskupljih sladoleda na svetu Absurdity Sundae (60.000 dolara), istina je da je u slučaju Black Diamonda reč o samo jednoj kugli sladoleda.

Nije teško shvatiti da ne govorimo o običnoj kugli sladoleda. Ova skupocena ledena poslastica napravljena je od svežeg zrna vanile i preliven jestivim zlatom od 23 karata, šafranom iz Irana i crnim tartufom iz Italije. Da bude još bolje, sladoled se servira u Versace činiji, koju kupci mogu da ponesu kada pojedu sladoled.

Pre nekoliko meseci, poznata blogerka i influenserka iz Indije, Šenaz Treasurivala, posetila je radnju u Dubaiju da isproba ove skupocene kreacije. U stvari, nije propustila priliku da naruči skupoceni desert i podeli svoje utiske sa svojim pratiocima na Instagramu. „Bilo je zanimljivo, kao da jedeš zlato“, rekla je influenserka, koja je u postu navela da na njenu sreću nije morala da plati degustaciju.

Međutim, čini se da su korisnici društvenih mreža oštro reagovali na previsoku cenu ovog sladoleda, šaljući blogerki komentare poput „jeftinije je otići u Dubai nego pojesti ovaj desert“.

Izvor: luxlife.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde