6 namirnica koje pomažu da oporavimo organizam od teške hrane!
U nastavku teksta vam otkrivamo efikasne detoks metode za čišćenje organizma tokom praznika.
Nakon novogodišnjih i božićnih praznika koje smo ove godine proveli u toplini svog doma u krugu porodice, sledi dobar detoks plan za čišćenje organizma od teške hrane.
Kako biste uspešno očistili...
Tokom najhladnijeg doba godine po pravilu uživamo u najboljim jelima! Sarme, kiseo kupus, musaka i čvarci, samo su deo zimskog menija. Kako biste obogatili zimsku trpezu, donosimo vam nekoliko ideja koja će vam ulepšati hladne dane.
PITA OD KISELOG KUPUSA
Pored toga što se može jesti kao prilog, kiseli kupus je odličan za pravljenje pita od lisnatog ili...
Ne može se sa sigurnošću utvrditi trenutak u kom je sir “otkriven”, ali ono što znamo jeste da je u vreme vladavine i pohoda Rimskog carstva sir već uveliko bio na meniju, a pravljenje sira u to vreme postalo je “biznis” i način zarađivanja mnogih porodica tog vremena.
Od tada, najrazličitije vrste sireva proizvode se i konzumiraju širom...
Afrodizijaci su zanimali ljudski rod hiljadama godina, od prastarih “ljubavnih napitaka” do današnje prehrambene industrije koja određenu hranu uspešnije prodaje zbog njenih afrodizijačkih svojstava.
Naš odnos sa hranom prevazilazi jednostavnu prehrambenu ishranu i od ogromnog je značaja tokom našeg života, emocionalno, psihološki i duhovno. U stvari...
Predstavljamo vam jedno od japanskih jela koje možete pripremiti kod kuće. Ocuka Kouki, lični kuvar ambasadora Japana, Nj.e.g. Takahika Kacumate, podelio je sa nama kako se priprema “okonomijaki”, jedno od popularnijih jela u Japanu.
Okonomijaki (okonomiyaki) je japanska slana palačinka koja se sastoji od testa od pšeničnog brašna i drugih sastojaka, koja...
Med je jedan od najstarijih zaslađivača koji se koristi već vekovima i ima brojne zdravstvene blagodeti.
Podiže nivo energije na prirodan način
Ako želite dodatan izvor energije, dodajte med svom jelovniku i smanjite konzumiranje kafe. Med je efikasniji način da budete budniji i poletniji. Možete ga jesti na tostu, dodati ga čaju ili običnoj...
Ovaj recept za azijska pohovana pileća krilca zahteva nekoliko sastojaka azijske kuhinje koje vam svakako preporučujemo da imate pri ruci.
Za azijska pohovana pileća krilca pored klasičnih sastojaka su bitni soja sos, susam ulje, gustin, kada je tehnika u pitanju ono što ova krilca čini fantastičnim je dvostruko prženje. Prilikom prvog prženja, omotač brzo...
Leto je sezona u kojoj prija hladno i sirovo meso. Za razliku od većine drugih namirnica, kod sirovog mesa ukusi su intenzivniji kada se služi dobro ohlađeno.
Kada je hladno sirovo meso u pitanju najčešći su specijaliteti od govedine – karpaćo i tartar biftek. Kvalitet mesa se najbolje može oceniti upravo kada se konzumira sirovo. Za pripremu se...
Salata od testenine idealno je jelo posle plaže i letnje večeri na terasi.
Najukusnija salata od testenine priprema se za nekoliko minuta, ukusna je, hranljiva i lagana. Recept u kojem ćete uživati tokom ovih vrelih letnjih dana kroz koje prolazimo, ali i posle plaže dok ste na odmoru.
Pogledajte naš prijatan lagan recept za salatu od...
Mišelin vodič su 1900. godine pokrenuli braća Andre i Edouard Michelin, francuski proizvođači guma istog imena.
Motiv za Mišelin vodič je bio da se podstaknu vozači da prelaze veće kilometraže i tako brže “potroše” gume na svojim vozilima, čime bi povećali prodaju Mišelin guma. Mišelin vodič je sugerisao koje lokacije mogu da se posete van uobičajenih...
Afrodizijaci su zanimali ljudski rod hiljadama godina, od prastarih “ljubavnih napitaka” do današnje prehrambene industrije koja određenu hranu uspešnije prodaje zbog njenih afrodizijačkih svojstava.
Naš odnos sa hranom prevazilazi jednostavnu prehrambenu ishranu i od ogromnog je značaja tokom našeg života, emocionalno, psihološki i duhovno. U stvari...
Pred poletanje u svemir, međunarodna ekipa astronauta uživala je u sirevima Ile de France
Astronaut Tomas Peske zahvalio se na prilici da pred polazak u svemir degustira francuski sir.
Čuveni Ile de France sirevi našli su se na specijalnoj večeri četvorice astronauta, održanoj sinoć, pred današnji let u svemir, ka Međunarodnoj svemirskoj stanici...