Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Najbolji detoks posle praznika

detoks posle praznika
6 namirnica koje pomažu da oporavimo organizam od teške hrane! U nastavku teksta vam otkrivamo efikasne detoks metode za čišćenje organizma tokom praznika. Nakon novogodišnjih i božićnih praznika koje smo ove godine proveli u toplini svog doma u krugu porodice, sledi dobar detoks plan za čišćenje organizma od teške hrane. Kako biste uspešno očistili...

Nastavi sa čitanjem

Zimski užici: Gastro ideje za hladne dane

goulash g08a3078f4 1280
Tokom najhladnijeg doba godine po pravilu uživamo u najboljim jelima! Sarme, kiseo kupus, musaka i čvarci, samo su deo zimskog menija. Kako biste obogatili zimsku trpezu, donosimo vam nekoliko ideja koja će vam ulepšati hladne dane. PITA OD KISELOG KUPUSA Pored toga što se može jesti kao prilog, kiseli kupus je odličan za pravljenje pita od lisnatog ili...

Nastavi sa čitanjem

Najpoznatije vrste sireva

cheese gce5a6f90a 640
Ne može se sa sigurnošću utvrditi trenutak u kom je sir “otkriven”, ali ono što znamo jeste da je u vreme vladavine i pohoda Rimskog carstva sir već uveliko bio na meniju, a pravljenje sira u to vreme postalo je “biznis” i način zarađivanja mnogih porodica tog vremena.     Od tada, najrazličitije vrste sireva proizvode se i konzumiraju širom...

Nastavi sa čitanjem

Afrodizijaci – jestiva zadovoljstva

afrodizijaci
Afrodizijaci su zanimali ljudski rod hiljadama godina, od prastarih “ljubavnih napitaka” do današnje prehrambene industrije koja određenu hranu uspešnije prodaje zbog njenih afrodizijačkih svojstava. Naš odnos sa hranom prevazilazi jednostavnu prehrambenu ishranu i od ogromnog je značaja tokom našeg života, emocionalno, psihološki i duhovno. U stvari...

Nastavi sa čitanjem

Recept za japansku palačinku – okonomijaki

okonomijaki
Predstavljamo vam jedno od japanskih jela koje možete pripremiti kod kuće. Ocuka Kouki, lični kuvar ambasadora Japana, Nj.e.g. Takahika Kacumate, podelio je sa nama kako se priprema “okonomijaki”, jedno od popularnijih jela u Japanu. Okonomijaki (okonomiyaki) je japanska slana palačinka koja se sastoji od testa od pšeničnog brašna i drugih sastojaka, koja...

Nastavi sa čitanjem

8 čudesnih blagodeti meda

med i blagodeti
Med je jedan od najstarijih zaslađivača koji se koristi već vekovima i ima brojne zdravstvene blagodeti. Podiže nivo energije na prirodan način Ako želite dodatan izvor energije, dodajte med svom jelovniku i smanjite konzumiranje kafe. Med je efikasniji način da budete budniji i poletniji. Možete ga jesti na tostu, dodati ga čaju ili običnoj...

Nastavi sa čitanjem

Recept za azijska pohovana pileća krilca

pileca krilca
Ovaj recept za azijska pohovana pileća krilca zahteva nekoliko sastojaka azijske kuhinje koje vam svakako preporučujemo da imate pri ruci. Za azijska pohovana pileća krilca pored klasičnih sastojaka su bitni soja sos, susam ulje, gustin, kada je tehnika u pitanju ono što ova krilca čini fantastičnim je dvostruko prženje. Prilikom prvog prženja, omotač brzo...

Nastavi sa čitanjem

Hladno i sirovo meso za letnju sezonu

tartar
Leto je sezona u kojoj prija hladno i sirovo meso.  Za razliku od većine drugih namirnica, kod sirovog mesa ukusi su intenzivniji kada se služi dobro ohlađeno. Kada je hladno sirovo meso u pitanju najčešći su specijaliteti od govedine – karpaćo i tartar biftek. Kvalitet mesa se najbolje može oceniti upravo kada se konzumira sirovo. Za pripremu se...

Nastavi sa čitanjem

Salata od testenine: lagani recept za leto

salata od testenine
Salata od testenine idealno je jelo posle plaže i letnje večeri na terasi. Najukusnija salata od testenine priprema se za nekoliko minuta, ukusna je, hranljiva i lagana. Recept u kojem ćete uživati tokom ovih vrelih letnjih dana kroz koje prolazimo, ali i posle plaže dok ste na odmoru. Pogledajte naš prijatan lagan recept za salatu od...

Nastavi sa čitanjem

Kratak vodič za Mišelin vodič

michelin
Mišelin vodič su 1900. godine pokrenuli braća Andre i Edouard Michelin, francuski proizvođači guma istog imena. Motiv za Mišelin vodič je bio da se podstaknu vozači da prelaze veće kilometraže i tako brže “potroše” gume na svojim vozilima, čime bi povećali prodaju Mišelin guma. Mišelin vodič je sugerisao koje lokacije mogu da se posete van uobičajenih...

Nastavi sa čitanjem

Afrodizijaci – jestiva zadovoljstva

med
Afrodizijaci su zanimali ljudski rod hiljadama godina, od prastarih “ljubavnih napitaka” do današnje prehrambene industrije koja određenu hranu uspešnije prodaje zbog njenih afrodizijačkih svojstava. Naš odnos sa hranom prevazilazi jednostavnu prehrambenu ishranu i od ogromnog je značaja tokom našeg života, emocionalno, psihološki i duhovno. U stvari...

Nastavi sa čitanjem

ILE DE FRANCE SIREVI NA MENIJU ASTRONAUTA!

novosti ile de france sirevi na meniju astronauta vinski magazin vino i fino image 1616 v
Pred poletanje u svemir, međunarodna ekipa astronauta uživala je u sirevima Ile de France Astronaut Tomas Peske zahvalio se na prilici da pred polazak u svemir degustira francuski sir. Čuveni Ile de France sirevi našli su se na specijalnoj večeri četvorice astronauta, održanoj sinoć, pred današnji let u svemir, ka Međunarodnoj svemirskoj stanici...

Nastavi sa čitanjem

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde