Kineske knedle zahtevaju da se odvoji vreme za pripremu , ali je rezultat jelo koje možete zamrznuti i brzo pripremiti po potrebi.
Kineske knedle se prave od jednostavnog testa u koje ide brašno i voda, a punjenje može biti navedeno u ovom receptu, ili bilo koja kombinacija mesa i povrća po ukusu. Testo je važno mesiti dok ne postane glatko, a samo...
Azijske nudle su često glavni sastojak mnogih jela. Nudle se razlikuju od regiona do regiona po načinu pripreme, sastojaka koji se koriste, oblika i širine.
Azijske nudle se mogu podeliti u tri kategorije: pšenične, pirinčane i staklene (providne). Skoro svaka vrsta nudli može se poslužiti na razne načine u supi, prženim jelima, a mogu biti poslužene i...
U Cetinjskoj se otvorila prva pinserija u Srbiji – Kingash pinsa bar. Pinse su nešto poput pice, ali je testo drugačije, i po sastavu i po načinu pripreme.
U nedelji za nama kao da se ništa nije promenilo. Ni na bolje, a ni na gore. Ugostitelji i dalje rade skraćeno, do osam sati uveče, a od juče je i definitivno, da ni ovog vikenda neće moći da rade...
Pita sa bundevom i orasima je samo za nijansu bogatija i komplikovanija za pravljenje od obične pite sa bundevom, ali i za nijansu ukusnija.
Potrebni sastojci su:
500 gr kora za pite,
500 gr rendane bundeve,
250 gr šećera,
3 kesice vanilin-šećera,
100 ml ulja,
200 gr mlevenih oraha,
1 kašika kakaoa,
3 kašičice cimeta,
(gazirana voda – nije...
Predstavljamo vam začine i namirnice koji čine kineska jela prepoznatljivim i koji su najvažniji sastojci kineske kuhinje.
Najvažniji sastojci kineske kuhinje su miks 5 začina, soja sos, ulje od susama, beli i sečuan biber, vino za kuvanje, gustin, msg… Ako želite da u svojoj kuhinji pripremate tradicionalna kineska jela – ovi sastojci i začini su baza...
Tapas poznata španska užina i zalogaji su važan deo španske kulture.
Tapas se uglavnom jede u društvu, stojeći u velikom broju tapas lokala koji predstavljaju pravo gastronomsko bogastvo Španije. Španci popunjavaju vreme između ručka i večere, obilascima (Tapeo) različitih tapas barova. Uglavnom se poslužuju zalogaji sa maslinama, ribom i morskim...
Tonkatsu je japanska pohovana šnicla slična bečkoj šnicli.
Tonkatsu je japanska pohovana šnicla koja se pravi sa svinjskim mesom, a služi se sa sosom tonkatsu, pirinčem i rendanim kupusom. Ono što je čini drugačijom su panko prezle – japanska verzija prezli koje se prave od belog hleba.
Tonkatsu šnicla je nastala u Japanu u 19. veku, i...
Španski omlet je širom sveta poznato špansko nacionalno jelo. Kad spremaju jaja sa povrćem ali i krompirom, zovu ga španska tortilja.
Za ovo jelo, za dve osobe, potrebno je:
2 kašike maslinovog ulja,
230 gr mešanog seckanog povrća (tikvice, paprika, šargarepa, jedna pečurka),
1 kašika seckanog peršuna,
malo morske soli,
malo...
Gerila Kičn je skriveno blago azijske brze hrane zbog svoje doslednosti da u Beogradu ponudi specifične ukuse Azije.
Zašto je azijska hrana jedna od najpopularnijih hrana za dostavu? Ukus je svakako na prvom mesu, a ostali razlozi su brza priprema i bogatstvo sastojaka. Ovo je i “brza” hrana kod koje brzina pripreme doprinosi kvalitetu hrane –...
Meksička kuhinja je kompleksna i drevna kuhinja, sa tehnikama i veštinama koje su se razvijale hiljadama godina kroz istoriju.
Meksička kuhinja je prepoznatljiva po upotrebi kukuruza, koji je najčešće konzumirani skrob i glavni je sastojak mnogih lokalnih recepata. Iako se jede i svež, većina kukuruza se suši, nikstamalizuje i melje u testo zvano masa...
Ovog meseca smo pokrenuli rubriku “Pitaj kuvara” u okviru koje kuvari odgovaraju na vaša pitanja, od problema i nedoumica do rešavanja dugogodišnjih kuhinjskih rebusa. Sve što ste hteli da znate, a niste imali koga da pitate.
Fantastični mladi kuvar Aleksandar Bućan je odgovorio na prvi set pitanja, u okviru kojeg su bila pitanja vezana za začine, kako se...
Stručnjaci kažu da prosečan plod pomorandže sadrži čak 93% preporučene dnevne količine vitamina C koju treba da unesemo u organizam. Zahvaljući tom antioksidansu, ojačaćemo svoj imunološki sistem – vitamin C stimuliše nastanak i poboljšava rad belih krvnih zrnaca, uključujući i one koji organizam brane od virusa i bakterija.
Antioksidansi sprečavaju...