Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Kineske knedle sa pilećim mesom

kineske knedle
Kineske knedle zahtevaju da se odvoji vreme za pripremu , ali je rezultat jelo koje možete zamrznuti i brzo pripremiti po potrebi. Kineske knedle se prave od jednostavnog testa u koje ide brašno i voda, a punjenje može biti navedeno u ovom receptu, ili bilo koja kombinacija mesa i povrća po ukusu. Testo je važno mesiti dok ne postane glatko, a samo...

Nastavi sa čitanjem

Azijske nudle – soba, udon, ramen, pšenične, pirinčane…

Azijske nudle
Azijske nudle su često glavni sastojak mnogih jela. Nudle se razlikuju od regiona do regiona po načinu pripreme, sastojaka koji se koriste, oblika i širine. Azijske nudle se mogu podeliti u tri kategorije: pšenične, pirinčane i staklene (providne). Skoro svaka vrsta nudli može se poslužiti na razne načine u supi, prženim jelima, a mogu biti poslužene i...

Nastavi sa čitanjem

Znate li šta su pinse?

novosti gastro pregled znate li sta su pinse vinski magazin vino i fino image 1553 v
U Cetinjskoj se otvorila prva pinserija u Srbiji – Kingash pinsa bar. Pinse su nešto poput pice, ali je testo drugačije, i po sastavu i po načinu pripreme. U nedelji za nama kao da se ništa nije promenilo. Ni na bolje, a ni na gore. Ugostitelji i dalje rade skraćeno, do osam sati uveče, a od juče je i definitivno, da ni ovog vikenda neće moći da rade...

Nastavi sa čitanjem

Pita sa bundevom i orasima

pitabundeva
Pita sa bundevom i orasima je samo za nijansu bogatija i komplikovanija za pravljenje od obične pite sa bundevom, ali i za nijansu ukusnija. Potrebni sastojci su: 500 gr kora za pite, 500 gr rendane bundeve, 250 gr šećera, 3 kesice vanilin-šećera, 100 ml ulja, 200 gr mlevenih oraha, 1 kašika kakaoa, 3 kašičice cimeta, (gazirana voda – nije...

Nastavi sa čitanjem

Tapas – španski zalogaji

lobby lounge 2262348 640
Tapas poznata španska užina i zalogaji su važan deo španske kulture. Tapas se uglavnom jede u društvu, stojeći u velikom broju tapas lokala koji predstavljaju pravo gastronomsko bogastvo Španije. Španci popunjavaju vreme između ručka i večere, obilascima (Tapeo) različitih tapas barova. Uglavnom se poslužuju zalogaji sa maslinama, ribom i morskim...

Nastavi sa čitanjem

Recept za Tonkatsu – japanska pohovana šnicla

Screenshot 1
Tonkatsu je japanska pohovana šnicla slična bečkoj šnicli. Tonkatsu je japanska pohovana šnicla koja se pravi sa svinjskim mesom, a služi se sa sosom tonkatsu, pirinčem i rendanim kupusom. Ono što je čini drugačijom su panko prezle – japanska verzija prezli koje se prave od belog hleba.     Tonkatsu šnicla je nastala u Japanu u 19. veku, i...

Nastavi sa čitanjem

Španski omlet

omlet
Španski omlet je širom sveta poznato špansko nacionalno jelo. Kad spremaju jaja sa povrćem ali i krompirom, zovu ga španska tortilja.     Za ovo jelo, za dve osobe, potrebno je: 2 kašike maslinovog ulja, 230 gr mešanog seckanog povrća (tikvice, paprika, šargarepa, jedna pečurka), 1 kašika seckanog peršuna, malo morske soli, malo...

Nastavi sa čitanjem

“Gerila Kičn” – skriveno blago azijske brze hrane

Screenshot 1
Gerila Kičn je skriveno blago azijske brze hrane zbog svoje doslednosti da u Beogradu ponudi specifične ukuse Azije. Zašto je azijska hrana jedna od najpopularnijih hrana za dostavu? Ukus je svakako na prvom mesu, a ostali razlozi su brza priprema i bogatstvo sastojaka. Ovo je i “brza” hrana kod koje brzina pripreme doprinosi kvalitetu hrane –...

Nastavi sa čitanjem

Meksička kuhinja – tortilja, dulce de leche i hibiskus

tortillas 4982158 640
Meksička kuhinja je kompleksna i drevna kuhinja, sa tehnikama i veštinama koje su se razvijale hiljadama godina kroz istoriju. Meksička kuhinja je prepoznatljiva po upotrebi kukuruza, koji je najčešće konzumirani skrob i glavni je sastojak mnogih lokalnih recepata. Iako se jede i svež, većina kukuruza se suši, nikstamalizuje i melje u testo zvano masa...

Nastavi sa čitanjem

Pitaj kuvara – odgovori na najčešća pitanja

kuvar
Ovog meseca smo pokrenuli rubriku “Pitaj kuvara” u okviru koje kuvari odgovaraju na vaša pitanja, od problema i nedoumica do rešavanja dugogodišnjih kuhinjskih rebusa. Sve što ste hteli da znate, a niste imali koga da pitate. Fantastični mladi kuvar Aleksandar Bućan je odgovorio na prvi set pitanja, u okviru kojeg su bila pitanja vezana za začine, kako se...

Nastavi sa čitanjem

Čips od pomorandže? Evo kako da ga napravite

cipspomorandza
Stručnjaci kažu da prosečan plod pomorandže sadrži čak 93% preporučene dnevne količine vitamina C koju treba da unesemo u organizam. Zahvaljući tom antioksidansu, ojačaćemo svoj imunološki sistem – vitamin C stimuliše nastanak i poboljšava rad belih krvnih zrnaca, uključujući i one koji organizam brane od virusa i bakterija. Antioksidansi sprečavaju...

Nastavi sa čitanjem

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde