Tuna je jedna od najvažnijih riba koja se koristi u prehrani.
Bilo da se tuna služi kao šnicla ili u kockicama u poka činiji, bilo da je pržena, pečena na žaru, dinstana ili sirova, u svetskim kuhinjama se koristi na mnogo različitih načina.
Postoji veliki broj vrsta: neke tune mogu narasti i do tri metara dužine i dostignu težinu od 600 kilograma...
Maslinovo ulje se sastoji od oko 70% mono-nezasićene masne kiseline, koja je izuzetno zdrava.
U Grčkoj se od oko 90 posto prinosa maslina, napravi maslinovo ulje. Posebno na Kritu – gde se proizvodi oko 40 posto celokupnih količina maslinovog ulja u Grčkoj.
U zavisnosti od vrste, potrebno je između pet i deset kilograma maslina da...
Posebni začini istaći će ukus mesa u ovom receptu za ragu od divlje svinje
Zahvaljujući modernoj tehnologiji hlađenja i optimalnoj higijeni u procesu obrade i prerade mesa, danas se meso divljači može lako pripremiti, kao i svako drugo meso.
Koji začini se koriste za jela od divlje svinje? Jači začini koji se koriste prilikom pripremanja jakog mesa...
Promocija čuvenog sira održana je u saradnji sa Ambasadom Španije
U Metro Horeca Centru, u saradnji sa Trgovinskim odeljenjem Ambasade Španije, profesionalcima iz sektora ugostiteljstva i predstavnicima medija, predstavljen je pre dva dabna čuveni španski manćego sir – queso manchego – kao jedan od najcenjenijih sireva iz oblasti Kastilja La Manča, koja...
U decembru 2020. godine, čuveni vodič Mišelin otkriće koji je njihov izbor restorana u srpskoj prestonici – Beogradu.
U kvalitet gastronomske ponude Srbije, Mišelinovi inspektori su se uverili u anonimnim posetama restoranima u kojima rade talentovani srpski kuvari koji su im, kako kažu, zagolicali čula.
„120 godina od kako je prvi put objavljen, misija...
Recept za pravi italijanski tiramisu (koji može da se napravi u Beogradu)!
Kao i svaki recept sa malo sastojaka, kvailtet tiramisua debelo zavisi od kvaliteta upotrebljenih namirnica. Mozda izadje malo skuplje ali je rezultat takav da vredi svaki dinar! Nikakav tiramisu u ”Monumentu” , ”’Piazzi” ili ne daj Bože ”Public”-u ne može da prismrdi ovom...
Glavni cilj je sačuvati bogato nasleđe uz uvažavanje različitih uticaja koji su od davnina učinili srpsku kuhinju raznovrsnom i posebnom.
Svako ko želi da upozna neki drugi narod, neku turističku destinaciju, koju poželi da obiđe, mora da proba lokalnu hranu i lokalna pića. Кultura ishrane je neodvojivi deo nematerijalne kulturne baštine svakog...
PIRE KROMPIR JE POSEBNO FIN I KREMASTI SPECIJALITET OD KROMPIRA, A UZ KESTEN PREDSTAVLJA PRAVI JESENJI PRILOG.
Za krompir pire treba koristiti brašnjav krompir koji se kuva oljušten ili neoljušten dok ne omekša. Krompir koji je kuvan s ljuskom treba oljuštiti dok je vruć i onda zgnječiti ili propasirati.
Gnječenje ili pasiranje se radi...
INDIJSKA LEPINJA PUNJENA KROMPIROM JE TRADICIONALNI DORUČAK KOJI JE VEOMA POPULARAN.
Indijski hleb sa krompirom ili “Aloo Paratha” (bukvalno značenje je „krompir lepinja“) je jelo poreklom sa indijskog potkontinenta. Ovaj recept potiče iz indijske države Pandžab, a jedno je od najpopularnijih jela za doručak u zapadnim...
VEOMA LEPO NA OKO, IZUZETNO UKUSNO, DOSTUPNO, ATRAKTIVNO I VEOMA ZDRAVO. JOŠ NISTE PROBALI JELA SA CVETOVIMA? NE ČASITE, TRK U BAŠTU ILI NA PIJACU!
Plavo, žuto, crveno, ljubičasto, mirišljavo, ljutkasto, gorkasto... Cveće kao hrana je u trendu, jer, zaista, može li išta toliko osvežiti tanjir kao cveće? Vedre boje cvetova i ogromna paleta...
ČUVENI BEOGRADSKI LOKAL MAJSTOR I MARGARITA UŠAO JE U PRVIH 50 U AUTORITATIVNOM IZBORU 50 TOP PIZZA, ODRŽANOM POD POKROVITELJSTVOM S.PELLEGRINO VODE
Beogradska picerija Majstor i Margarita proglašena je za jednu od najboljih u Evropi i za najbolju u Srbiji! U autoritativnom izboru 50 Top Pizza, pod pokroviteljstvom brendova S.Pellegrino...
JELO POD NAZIVOM “POKE ČINIJA” (POKE BOWL) JE STEKLO VELIKU POPULARNOST POSLEDNJIH PAR GODINA ŠIROM SVETA, A STIGLO JE I DO SRBIJE.
Poke činija je tradacionalno jelo Havaja, a u prevodu “poke” doslovno znači “iseći na komade”. Jelo se pravi tako što se iseckaju različite namirnice, pre svega marinirana sirova riba i povrće. Namirnice se zatim slože...