Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Marinirana tuna – recept

mariniranatuna
Tuna je jedna od najvažnijih riba koja se koristi u prehrani. Bilo da se tuna služi kao šnicla ili u kockicama u poka činiji, bilo da je pržena, pečena na žaru, dinstana ili sirova, u svetskim kuhinjama se koristi na mnogo različitih načina. Postoji veliki broj vrsta: neke tune mogu narasti i do tri metara dužine i dostignu težinu od  600 kilograma...

Nastavi sa čitanjem

Maslinovo ulje – kako prepoznati najbolje?

maslinovo ulje
Maslinovo ulje se sastoji od oko 70% mono-nezasićene masne kiseline, koja je izuzetno zdrava. U Grčkoj se od oko 90 posto prinosa maslina, napravi maslinovo ulje. Posebno na Kritu – gde se proizvodi oko 40 posto celokupnih količina maslinovog ulja u Grčkoj. U zavisnosti od vrste, potrebno je između pet i deset kilograma maslina da...

Nastavi sa čitanjem

Recept za ragu od divlje svinje

Ragu
Posebni začini istaći će ukus mesa u ovom receptu za ragu od divlje svinje Zahvaljujući modernoj tehnologiji hlađenja i optimalnoj higijeni u procesu obrade i prerade mesa, danas se meso divljači može lako pripremiti, kao i svako drugo meso. Koji začini se koriste za jela od divlje svinje? Jači začini koji se koriste prilikom pripremanja jakog mesa...

Nastavi sa čitanjem

U Metrou predstavljen španski manćego sir

Manchego sir
Promocija čuvenog sira održana je u saradnji sa Ambasadom Španije U Metro Horeca Centru, u saradnji sa Trgovinskim odeljenjem Ambasade Španije, profesionalcima iz sektora ugostiteljstva i predstavnicima medija, predstavljen je pre dva dabna čuveni španski manćego sir – queso manchego – kao jedan od najcenjenijih sireva iz oblasti Kastilja La Manča, koja...

Nastavi sa čitanjem

Srbija postaje deo Mišelin porodice

Miselin
U decembru 2020. godine, čuveni vodič Mišelin otkriće koji je njihov izbor restorana u srpskoj prestonici – Beogradu. U kvalitet gastronomske ponude Srbije, Mišelinovi inspektori su se uverili u anonimnim posetama restoranima u kojima rade talentovani srpski kuvari koji su im, kako kažu, zagolicali čula. „120 godina od kako je prvi put objavljen, misija...

Nastavi sa čitanjem

Originalni Tiramisu from Italy

39ec95a99ee4e080c21f36670575bd5032792c36
Recept za pravi italijanski tiramisu (koji može da se napravi u Beogradu)!  Kao i svaki recept sa malo sastojaka, kvailtet tiramisua debelo zavisi od kvaliteta upotrebljenih namirnica. Mozda izadje malo skuplje ali je rezultat takav da vredi svaki dinar! Nikakav tiramisu u ”Monumentu” , ”’Piazzi” ili ne daj Bože ”Public”-u ne može da prismrdi ovom...

Nastavi sa čitanjem

Recept za pire krompir sa slatkim kestenom

6bc09fd9e6556f472b67b745e558cc759113500a
PIRE KROMPIR JE POSEBNO FIN I KREMASTI SPECIJALITET OD KROMPIRA, A UZ KESTEN PREDSTAVLJA PRAVI JESENJI PRILOG. Za krompir pire treba koristiti brašnjav krompir koji se kuva oljušten ili neoljušten dok ne omekša. Krompir koji je kuvan s ljuskom treba oljuštiti dok je vruć i onda zgnječiti ili propasirati.     Gnječenje ili pasiranje se radi...

Nastavi sa čitanjem

Indijska lepinja punjena krompirom

61fdeaf7ae8f67b0693a9e26aee360c481080ad5
INDIJSKA LEPINJA PUNJENA KROMPIROM JE TRADICIONALNI DORUČAK KOJI JE VEOMA POPULARAN.     Indijski hleb sa krompirom ili “Aloo Paratha” (bukvalno značenje je „krompir lepinja“) je jelo poreklom sa indijskog potkontinenta. Ovaj recept potiče iz indijske države Pandžab, a  jedno je od najpopularnijih jela za doručak u zapadnim...

Nastavi sa čitanjem

Cveće na tanjiru

cc5e282262b37553c0ea411f96a2674a0e7f792b
VEOMA LEPO NA OKO, IZUZETNO UKUSNO, DOSTUPNO, ATRAKTIVNO I VEOMA ZDRAVO. JOŠ NISTE PROBALI JELA SA CVETOVIMA? NE ČASITE, TRK U BAŠTU ILI NA PIJACU!     Plavo, žuto, crveno, ljubičasto, mirišljavo, ljutkasto, gorkasto... Cveće kao hrana je u trendu, jer, zaista, može li išta toliko osvežiti tanjir kao cveće? Vedre boje cvetova i ogromna paleta...

Nastavi sa čitanjem

Picerija iz Beograda među najboljima u Evropi!

f84feb207fc8ca403b1a2f3ef68acc560e28e071
ČUVENI BEOGRADSKI LOKAL MAJSTOR I MARGARITA UŠAO JE U PRVIH 50 U AUTORITATIVNOM IZBORU 50 TOP PIZZA, ODRŽANOM POD POKROVITELJSTVOM S.PELLEGRINO VODE Beogradska picerija Majstor i Margarita proglašena je za jednu od najboljih u Evropi i za najbolju u Srbiji! U autoritativnom izboru 50 Top Pizza, pod pokroviteljstvom brendova S.Pellegrino...

Nastavi sa čitanjem

Šta je poke činija? (poke bowl)

c9b117b94574265d4817e6b4aaaf636c765322ba
JELO POD NAZIVOM “POKE ČINIJA” (POKE BOWL) JE STEKLO VELIKU POPULARNOST POSLEDNJIH PAR GODINA ŠIROM SVETA, A  STIGLO JE I DO SRBIJE. Poke činija je tradacionalno jelo Havaja, a u prevodu “poke” doslovno znači “iseći na komade”. Jelo se pravi tako što se iseckaju različite namirnice, pre svega marinirana sirova riba i povrće. Namirnice se zatim slože...

Nastavi sa čitanjem

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde