Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Verona dobija muzej vina

Ustanova po imenu MuVin prostiraće se na 20.000 kvadratnih metara, a njeni glavni uzori su La Cite du Vin u Bordou i muzej viskija u Edinburgu

Verona, jedan od najposećenijih i najatraktivnijih gradova u Italiji postaće sedište divovskog vinskog muzeja. Utemeljivač muzeja Enriko Korsi rekao je na sajmu Vinitaly da je na ovu ideju došao pre više godina, pri poseti muzeju viskija u Edinburgu u Škotskoj, a muzej Museo del Vino (MuVin) nosiće odlike i te atraktivne ustanove pod nazivom Scotch Whisky Experience, i ogromnog, sveobuhvatnog muzeja La Cite du Vin u Bordou.

- Zapitao sam se zašto ne bismo mogli da napravimo nešto slično u Italiji - rekao je Korsi i dodao:

- Shvatio sam da u Italiji nemamo ništa ni nalik tome, ako ne računamo nekoliko privatnih inicijativa.

Verona dobija muzej vina

Kompleks MuVin prostiraće se na 20.000 kvadratnih metara, koji će uključiti i "stazu iskustva". Ona će voditi posetioce na putovanje kroz istoriju vina, njegov uticaj na kulturu, načine proizvodnje i kroz uparivanje sa hranom. Muzej će obuhvatiti i degustacije, kurseve i mnoge druge aktivnosti i sadržaje.

- Jasno je da će muzej zavisiti od već postojećeg priliva posetilaca koji svake godine posećuju jezero Garda i Veronu. Ovo će biti najveći italijanski vinski muzej i glavno čvorište vinskog turizma, sa međunarodnim ambicijama - rekao je Korsi, koji je najavio i da će muzej, čija će izgradnja koštati najmanje 50 miliona evra, biti otvoren 2026. godine, tokom koje će u Italiji biti održane Zimske olimpijske igre.

Izvor: vinoifino.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde