Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Dobra kubanska cigara - Vrhunsko uživanje intelektualaca i moćnika

Dobra kubanska cigara je zaštitni znak svakog Hedoniste koji držido sebe i obavezni statusni simbol po kom se prepoznaju uspešni ljudi. Simbolluksuza, prestiža i Kube, cigare su vekovima unazad jedna od omiljenih'sitnica' pravih Hedonista...Simbolu uspeha, moći i seksipila teško je odoleti.Pa tako nije ni više od 80 procenata državnika i vlasnika velikih kompanija, ada ne govorimo o slavnim ličnostima iz svih sfera života.

 

'Dim dobre kubanske cigare zatvara vrata svim vulgarnostima ovogsveta' - napisao je Franc List. Princ od Velsa, budući kralj Edvard VII koji jeu svoje vreme diktirao Evropsku modu, bio jedan od predanih pušača, bez obzira nato što mu je majka, kraljica Viktorija, besnela zbog dima pa je čak dozvoliopušenje na dvoru.

Kada prvi put zapalite kubansku cigaretu, osećate se kao 'ugaćama', tvrde poznavaoci. Razlog je što svako misli da mu svi prate svakipokret. Posle prve, teško je ponovo priviknuti se na cigarete. Nema višeposezanja zbog navike i frustracije, već samo i isključivo iz zadovoljstvapušenja koje je mnogo više od pomodarskog pućkanja. Svako paljenje cigare jemali ritual koji vas uvodi iza dimne zavese pušačkog raja...

Mnoge slavne ličnosti istorije i današnjice oprobale su se uumetnosti pušenja i bili presudni za popularizaciju kulta cigara. ArnoldŠvarceneger, Albert Ajnštajn, Džejms Vuds, Čarli Čaplin, Vupi Goldberg, BilKozbi, Džek Nikolson, Tom Selek, Šeron Stoun, Demi Mur, model LindaEvanđelista, Selma Hajek, Madona, Alfred Hičkok, Francis Ford Coppola, SergioLeone i Sam Peckinpah, Brus Vilis, Deni de Vito, Silvester Stalone, PirsBrosnan, Klaudija Šifer, Karmen Elektra...

Najveći poznati uživalac cigara je svakako bio ser Vinston Čerčil.Govorilo se da je u proseku uživao u 4.000 cigara godišnje. Naime, pušio jeizmeđu osam i deset cigara dnevno, mada ih je češće ostavljao da izgore sve doposlednjeg inča u pepeljari da bi mogao kasnije da ih žvaće. Da bi sprečiopreterano vlaženje i razvaljivanje omiljene žvakalice, smislio je da omota okodela koji stavlja u usta braon papir sa lepkom. Ispostavilo se da je takoumanjio i količinu nikotina koji je unosio žvakanjem. Kada se preselio na svojeseosko imanje 'Čartvel' osoblje je čuvalo ostatke cigara za baštovanakoji je voleo da ih razvali i sadržaj spali u svojoj luli. Danas se varijanta'belibando' može naći na jeftinim cigarama, ali kao plastični'dodatak'. U Čerčilovu čast danas postoji standardna veličina, Churcill size,za cigare duge 7 inča (17,8 cm) i obima oko 48 koju je smatrao za perfektanzavršetak dobrog dana. 

 

Preuzeto sa sajta www.postantiqua.com 

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde