Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Laguna objavila najprodavaniju knjigu

Novi vek doneo je novo oslobađanje i sada je 'kul' javno govoriti o tome da čitate erotiku, a veliki izdavači ne ignorišu uspeh koji se poslednjih godina postiže objavljivanjem erotske književnosti.

Izdavačka kuća Laguna kupila je ekskluzivno pravo za objavljivanje trilogije Fifty Shades (Pedeset nijansi) E. L Džejms.
 
 
 
Trilogija Pedeset nijansi govori o seksualnosti i dominaciji prateći mračnu vezu studentkinje i milijardera. Za samo nedelju dana prvi roman, Fifty Shades of Gray, prodat je u više od 100 hiljada primeraka. Na listama bestselera roman Džejmsove nadmašio je i Džejmsa Patersona i Džona Grišama i postao najprodavanija knjiga godine. Prvi deo trilogije pojaviće se početkom jula, a do kraja godine Laguna će objaviti i ostala dva nastavka.

E. L. Džejms, doskora nepoznata engleska televizijska producentkinja, od ranog detinjstva želela je da napiše roman koji će potpuno očarati čitaoce. Nažalost, morala je da ostavi snove po strani kako bi se posvetila porodici i karijeri. Ali čim je prenela reči na papir san joj se ostvario. Roman Pedeset nijansi - siva do sada je preveden na trideset jezika a cena plaćena za ekranizaciju postigla je apsolutni rekord ‒ čak pet miliona dolara. Zanimljivo je da je Da Vinčijev kod držao prethodni rekord s tri miliona dolara. Roman  Pedeset nijansi - siva, pun je kontraverzi, knjiga koju i žene i muškarci čitaju s jednakim žarom.

Zašto je ceo svet izgubio glavu za jednim erotskim romanom? Odgovor najbliži tačnom glasi da je to zato što Pedeset nijansi - siva ispituje mračnu, neistraženu stranu seksualnosti. Ali tom činjeničnom rečenicom nipošto se ne može sažeti sva magija koju je Džejmsova ulila svojim rečima. Počinje kao gotovo bilo koja ljubavna priča: lepa, studentkinja književnosti Anastazija Stil upoznaje Kristijana Greja ‒ sivookog, prelepog, moćnog muškarca. Neodoljiva magnetska privlačnost je pogađa poput udara groma, ali... tad počinje mračna čarolija zbog koje Pedeset nijansi - siva obara sve moguće rekorde.

Autorka romana Pedeset nijansi - siva, E. L. Džejms, erotsku fikciju uvela je u mejnstrim. I dok su se knjige erotskog sadržaja nekada čitale krišom, danas se prodaju u hipermarketima. I ne samo što je dobro napisan, roman Džejmsove čitaocima dozvoljava da istraže sopstvene fantazije i budu otvoreni prema njima.

Izvor www.citymagazine.rs

 

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde