Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Tajne sreće japanskih mudraca

Japanci su sigurni da čim pronađete nešto zbog čega ćete se svako jutro buditi s radošću, vaš život će početi da se menja na bolje. Ako želite naučiti da primećujete sreću u malim stvarima, onda će vam ovi saveti svakako dobro doći. Donosimo osnovne principe japanskih mudraca koji će vam pomoći da pronađete harmoniju i sreću u svom životu.

woman g722b0ade5 640

1. Počni da prihvataš sebe: 

 Da biste bili istinski srećni, prvo se morate osloboditi predrasuda i nekih kompleksa koji vas sprečavaju da uživate u životu. Prihvatanje sebe jedan je od najtežih zadataka ali i od najvažnijih. Bez toga ne možete daleko dogurati.

2. Ne gubite dete u sebi: 

Japanci su sigurni da ako zadržite detinjastu narav i spontanost tokom celog života bićete jako srećni i zadovoljni. Deca nisu ničim opterećena, ponašaju se kako im odgovara, a ne kako to želi društvo ili neki konkretni pojedinci. Znaju da uživaju u jednostavnim stvarima i ne stide se da izraze svoja osećanja.

 Pokušajte probuditi svoje unutrašnje dete i saslušati svoje želje i potrebe.

3. Pronađite sreću u malim stvarima:

Psiholozi potvrđuju da se sreća sastoji od naizgled beznačajnih trenutaka, kao što su šolja okrepljujućeg pića, omiljena poslastica, prijatna muzika, lagana šetnja, susret sa prijateljima, komplimenti i druge stvari koje vam pričinjavaju zadovoljstvo. 

4. Ne očekujte velike rezultate odmah, počnite s malim koracima:

Da biste postigli neku vrstu cilja, potrebno je postepeno ići ka njemu, korak po korak. Ne biste trebali drastično menjati svoj život - bolje je da počnete pomalo da se prilagođavate. Nakon nekog vremena videćete pozitivne promene.

 

 

Izvor: www.pult24.info

 

 

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde