Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Kao iz bajke! 5 evropskih gradova koji izgledaju najlepše tokom novogodišnjih praznika

Iako skoro svaki grad izgleda magično kada se ukrasi novogodišnjim lampicama, a posebno kada ga pokrije prvi sneg, neki evropski gradovi se posebno ističu.

Kao iz bajke 5 evropskih gradova

Prag, Češka

Prag će vam pružiti neopisiv i istinski duh Božića. Mnogi ljudi su saglasni u tome da je Prag najlepše okićen grad za vreme praznika. Istorija, tradicija i kulturni običaji odvešće vas u "gotsku evropsku bajku".

Uz kuvano vino i tradicionalnu kuhinju uživaćete u koncertima, programima, i prelepim štandovima koji prodaju razne ručne radove i novogodišnje ukrase. Neverovatna arhitektura i kulturni spomenici prekriveni snegom će vas garantovano oduševiti.

Nirnberg, Nemačka

Ne postoji bolje vreme za posetu Nirnbergu od božićnih praznika, kada se ovaj nemački grad pretvara u pravu zimsku bajku. Nirnberg je dom jedne od najstarijih i najspektakulranijih božićnih pijaca u Nemačkoj, ali i u svetu. Ovaj srednjovekovni grad u Bavarskoj svoje posetioce pozdravlja sa neverovatnom dekoracijom, tradicionalnom hranom i pićem i veoma zanimljivim aktivnostima.

Strazbur, Francuska

Strazbur se takođe naziva "glavnim gradom Božića", što nije slučajno.  Ovaj grad u regiji Alzas, je dom prve evropske božične pijace čija je tradicija počela davne 1570. godine.

Sada se svake godine ova praznična destinacija oživljava sa koncertima i velikim brojem dekoracija, kao i mirisom začina i cimeta na koji mirišu ulice.

Rovaniemi, Finska

Svi znaju da se Finska smatra novogodišnjom zemljom. Sve je okolo obasjano snegom, danima i noćima možete da se vozite sankama ili da posetite zimski ribolov. Ali, glavna atrakcija jeste selo gde živi Deda Mraz.

Briž, Belgija

Mali gradić u Belgiji izgleda magično u svakom periodu godine. Nema osobe na svetu koju ne bi začarala atmosfera ovog srednjovekovnog grada. Ipak, tokom decembra kada Briž blista zbog novogodišnjih nakita, turistima je posebno interesantan ovaj grad.

Izvor: telegraf.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde