Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Šoping terapija

 U poređenju sa drugim načinima trošenja slobodnog vremena, kao što je vežbanje, koje obično zahteva motivaciju, šoping je mnogo jednostavnija aktivnost.

Tajvanski naučnici baš znaju kako da podiđu ženama. Otkrili su da šoping produžava život! Stručnjaci predvođeni doktorom Ju Hungom Čangom proučavali su gotovo 2.000 muškaraca i žena starijih od 65 godina i došli do saznanja da su oni koji su redovno išli u šoping živeli duže, za razliku od onih koji su to radili samo jednom nedeljno ili ređe. Rezultate su objavili u stručnom onlajn časopisu, gde su dali i pojašnjenje: 'Šoping često predstavlja psihološko zadovoljstvo. U poređenju sa drugim načinima trošenja slobodnog vremena, kao što je vežbanje, koje obično zahteva motivaciju, a ponekad i stručnu pomoć, šoping je mnogo jednostavnija aktivnost'.

Njihovo otkriće o 'šoping terapiji' podržale su i britanske kolege. Profesor Dejvid Oliver istakao je da ova teorija ima smisla, jer šoping uključuje fizičke aktivnosti, društvene interakcije i održava mentalnu aktivnost. Eto još jednog razloga da žene ne posustanu kada je reč o kupovini, ali i da nagovore partnere da im tom prilikom prave društvo. 


Preuzeto sa sajta www.novosti.rs


grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde