Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Tašne - lude, maštovite, zavodljive

Timi Vuds, dizajnerka sa Beverli Hilsa, poznata po svom maštovitom i često potpuno ekscentričnom dizajnu ženskih tašni, ponovo je skrenula pažnju na sebe plasirajući na tržište 'Obama tašnu' i najavljujući da priprema novi model u obliku Bele kuće koji će pokloniti supruzi američkog predsednika povodom njihovih prvih 100 dana boravka u predsedničkoj rezidenciji. 


Jedan pogled na tašnu inspirisanu logotipom Obamine izborne kampanje naveo bi mnoge na zaključak da za njom ne vlada veliko interesovanje, jer je šarena, šljašteća i više liči na dečiju igračku. Međutim, nije tako. Kada Timi Vuds osmisli tašnu, pa je još veže za određenu priču ili poznatu ličnost, žene naprosto polude. U primerak namenjen prvoj dami SAD-a utisnuto je oko 8000 Swarovski kristala, dok preostalih 99 primeraka ima glatku i sjajnu površinu jarkih boja. 


Pored neobičnog dizajna, modeli Timi Vuds specifični su i po materijalima od kojih su sačinjeni. Ona prvenstveno koristi drvo akacije i najfiniju kožu. Nastoji da se za proizvodnju pronalaze već srušeni trupci. Njen tim učestvuje u filipinskom projektu pošumnjavanja, pa za svako iskorišćeno drvo posadi po dva nova. Sama proizvodnja je ručna, obrada i oblikovanje drveta vrši se na Filipinima, a tašne su, kako kaže dizajnerka, kolekcionarski primerci koji često služe kao ukrasi u enterijerima, jer su prava mala umetnička dela. 


Timini modeli su maštoviti, smeli i inovativni, a namenjeni su ženama širokog spektra interesovanja i stilova života. Prvobitno inspirisana jednostavnim ručno rađenim drvenim kutijama, Timi smatra svoje drvene tašne izrazom jasnog i svojstvenog modnog stava. Ideje za svoj rad traži u svemu što je okružuje: u prirodi, pop muzici, sportu, hobijima, praznicima, arhitekturi i društvenim događanjima. 


Njena tašna u obliku Ajfelove kule koju Keri Bredšo (Sara Džesika Parker) nosi u prvoj sceni filma 'Seks i grad' postala je modna ikona. Isto se dogodilo i sa tašnom u obliku konjske glave koju je Keri svojevremeno 'prošetala' u istoimenoj seriji. Mnogi smatraju da je upravo ta tašna lansirala Timi u modnu orbitu, pošto su po njenom pojavljivanju na TV ekranima počele da pristižu narudžbine iz celog sveta. 


Danas kompanija Timi Vuds Beverli Hils ima 175 zaposlenih, a njeni proizvodi se prodaju u preko 1500 prodavnica. Timi je veoma zapažena u Japanu, a nedavno je započela prodor i na britansko tržište.

Mnoge poznate ličnosti nose tašne Timi Vuds, među kojima su i Elizabet Tejlor, Dajana Ros, Barbi Benton, Džodi Fišer, Melani Grifit i Hilari Klinton. 
grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde