Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

30. EXPO ZIM, sajam zimskog sporta, turizma i rekreacije

U danima kada pripremamo JUBILARNI 30. EXPO-ZIM, međunarodni sajam zimskog sporta, turizma i rekreacije, koji će održati od 26. do 29.11.2015. na Beogradskom sajmu, želimo da Vas ukratko podsetimo na istorijat ove specifične i neobične manifestacije.

Januara 1970. godine, neposredno pred zimski školski raspust, dr Živojin Živanović, profesor Fakulteta za fizičku kulturu, predlaže sportskoj redakciji TV Beograda organizovanje razmene zimske sportske opreme. Nešto novo, nekima nerazumljivo, a za neke nevažno. Srećna je okolnost što je tadašnji urednik TV Sporta, gospodin Bora Popović, prihvatio predlog i lično doprineo realizaciji ideje.

U Foajeu Doma Pionira Beograda, održana je prva razmena sportske opreme. Na opšte iznenađenje, prostor ispred Doma Pionira, bio je mali da prihvati sve one koji su hteli da kupe, prodaju ili razmene opremu.

1971. godine II Sajam zimske sportske opreme održan je u Domu omladine u sadejstvu sa Savezom za fizičko vaspitanje i rekreaciju Srbije 'Partizan'.

1972./73. Ova akcija se proširuje: štampana je brošura 'Svi na sneg' i formiran je informativni centar u turističkoj agenciji u ulici Dragoslava Jovanovića. Akcija se širi i na druge gradove: Niš, Bor, Kruševac, Leskovac, Kraljevo, Čačak, Užice.

Narednih godina sajam je održavan u Domu sindikata SRC Tašmajdan, SRC Banjica, na Fakultetu za fizičku kulturu na Košutnjaku, a počev od 1986. godine sajam zimske sportske opreme, pod nazivom 'Expo-zim' se održava na Beogradskom sjamu kada direktor Beogradskog sajma Siniša Zarić i Petar Stakić potpisuju Ugovor o saradnji.

Od tada 'EXPO-ZIM' postaje dobro organizovana i posećena manifestacija Beogradskog sajma i Asocijacije 'Sport za sve' Beograd koja značajno doprinosi popularizaciji zimskih sportova i rekreacije (gosti prethodnih godina su bili svetski asovi Stenmark, Tomba, Križaj, Mateja Svet, Boris Strel, Popanglelov).

Ovaj četvorodnevni praznik zimskih sportova, rekreacije i turizma organizujemo po 30. put uz učešće proizvođača, uvoznika, distributera sportske opreme, turističkih agencija, skijališta, zimskih turističkih centara, hotela, itd.

Na jednom mestu može se kupiti nova ski oprema najkvalitetnijih svetskih proizvođača, ali i nabaviti povoljna korišćena ski oprema. Tu su i ski servisi, promocija turističkih centara, turistička berza, info centar, prodaja ski karata sa popustom, stručne tribune, promocije, itd.

EXPO-ZIM je postao mesto gde se susreću prijatelji sporta, zaljubljenici skijanja i zimske rekreacije i članovi velikog broja klubova, saveza, udruženja iz svih zemalja regiona Jugoistočne Evrope

EXPO-ZIM je značajna pomoć Beograđanima i njihovim gostima u pripremama za zimsku skijašku sezonu i najveća je manifestacija takve vrste u regionu.

U okviru EXPO-ZIMa, Asocijacija 'Sport za sve' Beograda kao suorganizator ovog sajmarealizovaće program 'Rekreacija Beograd 2015.', pod pokroviteljstvom Grada Beograda-Sekretarijata za sport i omladinu sa raznovrsnim sadržajem:

  1. KOMISION POLOVNE ZIMSKE OPREME SPORTA ZA SVE 26.-29.11. hala 4 Beogradskog sajma
  2. PROMOCIJA REKREACIJE NA BINI 26.-29.11. hala 4 Beogradskog sajma
  3. PROMOCIJA PROJEKTA 'VEŽBANJE U PAUZI' 26.-29.11. hala 4 Beogradskog sajma
  4. ČETVORODNEVNI NAGRADNI KVIZ 26.-29.11. hala 4 Beogradskog sajma
  5. SLOBODNO PENJANJE NA VEŠTAČKOJ STENI 26.-29.11. hala 4 Beogradskog sajma
  6. MEDICINSKO - REKREATIVNO SAVETOVALIŠTE 26.-29.11. hala 4 Beogradskog sajma
  7. STRUČNA TRIBINA 'BEZBEDNOST UČESNIKA NA ZIMSKIM REKREATIVNIM PROGRAMIMA' 28.11. 12h /Svečana sala Upravne zgrade Sajma
  8. IZLOŽBA FOTOGRAFIJA 'SPORT ZA SVE- 30 GODINA EXPO -ZIM-a' otvaranje 26.11. 12h
  9. 'BELO VEČE EXPO-ZIM-a' 27.11., 20h, restoran 'Zlatnik'

Dobrodošli na EXPO-ZIM 2015.

Izvor: sportforall.org.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde