Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Dejvis kup: Srbija protiv Kazahstana u Pioniru

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Kazahstana biće odigran od 4. do 6. marta 2016. godine u Beogradu u Hali Pionir. Mogla bi da zaigra šampionska generacija iz 2010. godine


Srbija je, kao domaćin, izrazila želju da ovaj susret bude odigran u dvorani koja je donela mnogo uspeha našem sportu, a konačnu odluku o tome je donela Međunarodna teniska federacija (ITF) koja je vlasnik Dejvis Kupa.

Selektor reprezentacije Bogdan Obradović je najavio da bi upravo ova utakmica mogla da bude povratak pobedničke generacije iz 2010. godine koja je osvojila 'salataru'. Tako da bi u Beogradu ponovo mogli zajedno da nastupe Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić.

Poslednji put Dejvis kup meč u dvorani 'Pionir' u Beogradu je odigran je od 5. do 7. februara 1989. godine u okviru prvog kola Svetske grupe između Jugoslavije i Danske.

Tadašnji tim Jugoslavije činili su: Slobodan Živojinović, Bruno Orešar i Goran Ivanišević, predvođeni selektorom Radmilom Armenulićem . Jugoslavija je tada pobedila Dansku 4:1.

Izvor: novosti.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde