Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Dragan Škrbić za Asocijaciju Autentičnih Hedonista

Proslavljeni srpski rukometaš i reprezentativac, Dragan Škrbić nam je učinio zadovoljstvo i, kao pravi Hedonista,  dao nekoliko saveta za uživanje.

 Nakon uspešne karijere sportiste, Dragan je odlučio da se okuša i u poslovnom svetu. Za razliku od većine sportista koji svoju profesionalnu karijeru nastave u sportskim vodama, Dragan je uplovio u nešto potpuno novo. U Španiji je angažovan u  kompaniji koja se bavi uvozom i izvozom medicinskog materijala. Promene u životu su za svaku pohvalu !
Iako sa porodicom živi u Valensiji, rodnom gradu njegove supruge, Beograd nije zaboravio. 

Dok  on Hedoniše u Španiji, mi možemo da uživamo u restoranu La Estrella, čiji je suvlasnik. 
Sportski život ga je vodio kroz Nemačku, Sloveniju  i Španiju. Dragan kaže da bi, pored Valensije, vrlo lako mogao da živi i u Barseloni, gde je takodje igrao.

Hedonizam 

Izmedju porodice, supruge i troje dece, i poslovnih obaveza, Dragan ima vremena  i da se malo opusti. Iako smatra da je najviše vremena imao dok se profesionalno bavio sportom, a da toga tada nije bio svestan, novi  način života donosi i nova uživanja.
Na pitanje ’’Koji su Vaši Hedonizmi?’’, dobili smo vrlo jednostavan odgovor : ’’Valensija je grad koji ima 300 sunčanih dana, grad na moru. U tom smislu za uživanje nije potrebno mnogo’’.  

Pogledajte preporuku šta nikako ne treba propustiti u Valensiji http://aah.rs/putovanja/398-hedonizam-u-paniji-valensija


   
Ideja za restoran

Želja za otvaranjem restorana se rodila iz uživanja u druženju, ljudima i provodu. Kada uz to dodamo ljubav prema španskoj kuhinji, dobijemo španski restoran :) .

Hrana u Španiji je vrlo raznovrsna. Svaki deo zemlje ima svoja karakteristična jela. Valensija je poznata po paelji.

 Kada su otvarali restoran u Beogradu, želeli su da postoji španski deo kuhinje koji je autentičan. Kako ga je karijera vodila po Evropi, posećivao je španske restorane u kojima je jelovnik bio prilagodjen lokalnim navikama. U La Estrelli to nije slučaj.
Ovde imamo priliku da probamo originalne španske specijalitete. Za tu priliku jednom mesečno kao konsultant dolazi saradnica iz Španije. Ona je zadužena za stručni deo i saradjuje sa našim kuvarima. Drugi deo jelovnika predstavlja internacionalna kuhinja.
Kao poznavalac španske kuhinje, Dragan  je posebno ponosan na jelovnik restorana. Ističe da su neka jela čak bolja u La Estrelli nego u samoj Španiji. Razlog za to je vrlo jednostavan. Prema rečima njihove savetnice iz Španije, u Srbiji su sirovine boljeg kvaliteta. Sastojci su ukusniji i zdraviji. Samim tim su i specijaliteti bolji. 

Restoran je otvoren u junu 2010. Sve ide kako treba, gosti se vraćaju i uživaju u ambijentu i kuhinji. Mi smo nekoliko puta imali prilike da uživamo u ovom restoranu, i kao Autentični Hedonisti želimo da pohvalimo restoran La Estrella! Specijaliteti su zaista ukusni, a posebno želimo da izdvojimo kvalitet usluge, koji je na zavidnom nivou!


Predlog jelovnika restorana La Estrella

Dragan preporučuje da obrok počnete sa Tapasom, kao predjelom.  Tapasi predstavljaju male tanjire pune raznih djakonija, a bukvalno bismo ih preveli kao ’’meze’’. Razlika je u tome što se ne nalazi sve na jednom ovalu, kako smo navikli, već se u malim tanjirima nalaze masline, sir, krompiri, jaja, namazi, šunke...

Kao glavno jelo Dragan preporučuje naravno Paelju. U La Estrelli vam stoje na raspolaganju nekoliko vrsta. Njegova omiljena je sa piletinom.

Pored piletine, preporučujemo i Paelju sa tri vrste mesa: teletinom, prasetinom i jagnjetinom. Poslastica za gurmane!


Na kraju se obavezno zasladite! Dragan izdvaja kolač Krema Katalana.


 Dok smo pričali o jelovniku, otkrio nam je da pored mora i sunca, dobra hrana svakako jeste Hedonizam za njega (i tu smo se složili :)). 

Predstavnici Asocijacije Autentičnih Hedonista su posetili restoran. Pročitajte naše utiske o restoranu La Estrella Hedonizam u davanju - Fond Dragan Škrbić 7+

Činjenicu da možemo da uživamo i u  davanju potvrdjuje i ovaj proslavljeni sportista. Osnovao je ’’Fond Dragan Škrbić 7+’’ (http://www.fonddraganskrbic.org/).

Cilj Fonda je da obezbedi sredstva za sportske klubove kako bi što više dece moglo da trenira. 
Kada je  počinjao da se bavi sportom nisu se plaćale članarine. Danas roditelji treba da izdvoje odredjene sume novca kako bi njihova deca trenirala. Najbolji igrač na svetu 2000. godine, Dragan Škbrić, kaže da nije siguran da je situacija bila takva tada, da bi mogao da se bavi sportom.Iz tog razloga želi da pomogne klubovima i deci. Ističe da nije važno da li će neko postati uspešan, profesionalni sportista. Mnogo je važnije da mladi krenu pravim putem i bave se sportom, čak i rekreativno. Sredstva se skupljaju donacijama i organizovanjem različitih akcija. Krajnji cilj je da se napravi jedna hala gde bi svi beogradski klubovi mogli da treniraju.

Ovom prilikom pozivamo sve one koji vole sport, decu, rukomet, da pomognu! 

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde