Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Leteća selfie kamera: Dron koji sam zna da vas prati

Dron je pogodan za fotografisanje i snimanje videa dok vlasnik obavlja neke sportske aktivnosti. Otporan je na vodu i snima fotografije od 12 megapiksela.
Tržište dronova sve je jače i raznovrsnije, a i cenovno pristupačnije. Dronovi su izgleda već svuda. 


Novi američki start up Lily sada tvrdi da su kreirali najjednostavniji dron za upravljanje. Njihov dron doslovno možete baciti u vazduh i sam će se ispraviti i leteti ili lebdeti pored vas. 

Dron Lily vezan je za svog vlasnika malim GPS-om u džepu, a lokator je moguće nositi i na ruci. Dron je više orijentisan na snimanje svog korisnika, nego na pilotiranje i istraživanje. 

Prepoznaće svog vlasnika i snimati ga. Recimo da je taj dron najbolji selfie dron do sada. Takođe, u odnosu na druge modele dronova Lily se ističe time što može da snima zvuk preko mikrofona u lokatoru, kako bi kasnije mogli da ga sinhronizuju sa videom. Jedini zvuk koji inače dronovi snimaju je brujanje motora. 

Ovaj dron snima i kvalitetne fotografije od 12 megapiksela. Radi se o akcijskoj kameri, pogodnoj za fotografisanje i snimanje videa dok vlasnik obavlja neke sportske aktivnosti, poput vožnje kajaka. Naime, čak i ako se pokvasi dron će nastaviti da radi jer je otporan na vodu. 

Međutim, dron ima i jednu veliku manu, pogodan je samo za otvorenije prostore jer neće automatski izbegavati prepreke poput stabala ili zgrada. 

U prednarudžbini Lily se može nabaviti za 499 dolara, a kada krene prodaja u radnjama cena će biti 999 dolara. Prve isporuke očekuju se u februaru sledeće godine.

Izvor: B92
grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde